Driftbuien en woede aanvallen, iedere ouder krijgt er vroeg of laat wel een keer mee te maken. Hierbij kunnen de frustraties hoog oplopen en kun je soms niet meer weten wat je moet doen. Ik leg je graag uit hoe je een driftbui bij je kind kunt begrijpen en hoe ik je kan helpen.
Driftbuien door vermoeidheid
Bij kinderen van alle leeftijden zie je driftbuien: peuter, baby, kleuter maar ook ouder. Meestal ligt hier een bepaalde behoefte van het kind aan ten grondslag. Emoties kun je zien als een alarmsignaal: je lichaam probeert je iets te vertellen. Bij kinderen werkt dit precies zo. En op een gegeven moment is de emmer vol, met als gevolg een woedeaanval of diftbui. Je kunt het dus eigenlijk zien als een driftbui door emotionele vermoeidheid. De volle emmer kan heel veel oorzaken hebben. Denk aan:
- Ingehouden emoties
- Teveel externe prikkels
- Hoge gevoeligheid voor gevoelens van andere mensen
- Te hoge druk van buitenaf

Wat te doen bij driftbuien
Wanneer je kind last heeft van driftbuien, zijn zijn of haar emoties de sleutel tot het antwoord. Wanneer je een kind begeleidt in het voelen, begrijpen en verwerken van de eigen emoties ontstaat er meer rust en ontspanning. Dit kan ervaringsgericht, opbouwend en positief ondersteunend. Zo leert het kind emoties sturen en begrijpen waardoor ze stevig in hun schoenen kunnen blijven staan – ook in moeilijke situaties.
Driftbui kind: ik wil je graag helpen
Ik help kinderen graag om te ontdekken waar ze heen willen en hun gevoelens écht te voelen. Zo brengen we in kaart wat hij of zij nodig heeft in het leven en bedenken we manieren om hier uiting aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan bewegen, creativiteit en het onder woorden brengen van wat je nu eigenlijk wil. Zo zorgen we er samen voor dat driftbuien en woedeaanvallen beter begrepen worden.
Benieuwd naar wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met me op voor een gratis en vrijblijvende intake. Ik hoor graag van je.