Voor de allerliefste mama…

Lieve mam,

Je bent de allerliefste mama van de hele wereld!

Maar mam… soms heb je het zo druk, werk je zo hard, moet je je haasten, maak je je zo’n zorgen en ben je zo moe.

En ik voel dat dan ook binnenin mezelf. Daar snap ik helemaal niks van.
Ik ben dan sneller bang, geïrriteerd, verdrietig of boos. Ik krijg buikpijn of zelfs plas ik ’s nachts ineens weer in mijn bed!

Je helpt ons zo graag en voor andere mensen sta je altijd klaar.
Maar mam, ma-haaaam… waar ben jij zelf eigenlijk? Ik mis je. Dan wil ik nóg dichter bij je zijn. Ik laat je niet meer los. En als je toch weggaat, omdat mijn schooldag gaat beginnen, moet ik heel erg huilen.

Want als jij er niet voor jezelf bent, wie zorgt er dan voor jou?
En als het niet goed met jou gaat, als jij straks omvalt; hoe moet het dan met mij? En met mijn broer(s) / zus(sen)?

Ik weet het! Dan ga ik wel voor je zorgen, mama. En voor hen. Maak je geen zorgen.

Alleen dan heb ik één probleempje… wie zorgt er dan weer voor mij?

O ja, er is nog iets. Hoe leer ik om goed voor mezelf te zorgen, mezelf goed genoeg te vinden, ‘nee’ te zeggen, niet de hele wereld op mijn schouders te nemen, mezelf op de eerste plaats te zetten, tijd te nemen om te ontspannen, onbezorgd te spelen en te genieten; als jij dat eigenlijk ook niet doet voor jezelf?

Jij bent mijn grote voorbeeld, mama.
En papa ook! De allerliefste papa van de hele wereld.

Ik wil dolgraag van jullie leren, zodat ik het later zelf kan.
En ik leer mégasnel, dus dat is echt heel makkelijk!

Wil je het me voordoen, mama? Dan doe ik het vanzelf na.

En weet je wat superhandig is? Zo hoef ik ook niet meer voor jou te zorgen.
Dan kan ik ’s nachts weer fijn slapen en overdag lekker spelen, leren en gewoon mijn echte, vrolijke zelf zijn.

Goed ideetje, hè? Zullen we dit meteen gaan doen?
Mooi, dat is dan afgesproken.

O, kun je dit gelijk ook even tegen papa zeggen; dat hij zichzelf niet vergeet?
Want hij werkt ook zo hard… Dank je wel, mam. Dan hoef ik dat niet meer te doen.

Een hele dikke knuffel en honderd miljoen kusjes van mij aan jou, de allerliefste en beste mama van de hele wereld! Ik hou van jou.

<3

Deze tekst is geschreven voor álle allerliefste mama’s en papa’s van de hele wereld.

Lieve groet,

Marloes Bakvis
Coachprofessional en ervaringsdeskundige

Stralende Kleuren Kindercoaching

T: 06-83822458
W: www.stralendekleuren.nl

Mijn naam is Marloes Bakvis. Ik ben coachprofessional, ervaringsdeskundige en eigenaar van Stralende Kleuren Kindercoaching. Ik help kinderen, jongeren, ouders en (jong)volwassenen – die hun echte, vrolijke zelf niet meer zijn en die vastlopen in het leven – om hun eigenheid, geluk, zelfvertrouwen, levenslust en plezier weer terug te vinden.

Neem gerust telefonisch contact met me op – op telefoonnummer 06-83822458 – voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Spreek bij geen gehoor een voicemailbericht in met je naam, vraag en telefoonnummer en ik bel je binnen één werkdag terug.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *