True colors

Op het nummer ‘True colors’ onder andere heb ik de naam van mijn praktijk gebaseerd.

Onlangs kwam ik onderstaande versie tegen – met vlinders – prachtig…
Vlinders zijn namelijk een belangrijk onderdeel van het logo van Stralende Kleuren Kindercoaching.

Als coach help ik kinderen en jongeren om een positieve verandering in beweging te zetten; een positieve verandering in hun welbevinden en in het geloof en vertrouwen in zichzelf. Deze verandering is als het transformatieproces van een rups naar een vlinder, die (weer) straalt met al zijn prachtige en unieke kleuren.

De tekst van dit nummer en de tekst die is toegevoegd aan deze versie raken me.

Ik heb het zelf ervaren in verschillende periodes in mijn leven; dat dieptepunt, dat je het niet meer ziet, dat je het zelfs niet meer ziet zitten… Wie ben ik, wat wil ik, wat dóe ik hier?? Ik was niet meer vrolijk, haalde nergens meer voldoening uit, had iedere week twee dagen lang heftige hoofdpijn, lag ’s nachts wakker en ik was tegelijkertijd ontzéttend moe, alleen maar moe.

De vraag ‘hoe gaat het met je’ ontweek ik liever, want ik kon eigenlijk alleen nog maar huilen. Ik wilde rust en kon overdag uren slapen. Ik kon niet meer genieten en wist zelfs niet meer waar ik nou eigenlijk echt blij van werd. Veel liefde en medeleven ontving ik van mijn vriend, ouders, familie, vrienden en collega’s… allemaal mensen die van me houden en het beste met mij voor hebben. Alleen er was niemand die me écht begreep. Ik kreeg veel goedbedoelde adviezen waar ik totaal niets mee kon en waar ik zelfs nog gefrustreerder en onzekerder van raakte. Tegelijkertijd voelde ik ook het verdriet, de zorgen en de machteloosheid die mijn vriend en ouders vanwege mij hadden…

Ik heb meerdere trajecten met verschillende psychologen doorlopen. Daar deed ik wat ik moest doen, maar voelde me eerlijk gezegd niet echt geholpen. Ik had sterk het gevoel dat zij een protocol afdraaiden en zag tijdens sessies ondertussen ook de vraagtekens in hun ogen staan… Het kwam op mij over alsof zij eigenlijk ook niet wisten wat ze met mij aan moesten. Medicijnen werden voorgesteld en de twijfel werd uitgesproken om me door te sturen naar een psychiater.

Nu was ik nog wel zo helder en bij de les dat ik wist dat dat me absoluut niet ging helpen. Ik had gewoon iemand nodig die me begreep en me verder kon helpen!! Ik ben een denker en een analyticus. Bij bepaalde vragen op de lijsten die ik voor mijn neus kreeg, wist ik dondersgoed wat er zou gebeuren als ik daar ‘ja’ op zou antwoorden. En dat was nou juist niet wat ik nodig had!

Ik kan er nog verdrietig van worden als ik terugdenk aan die tijd dat ik zo enorm met mezelf in de knoop zat – het echt niet meer wist wat er met me aan de hand was of wat ik moest doen – en dat er voor mijn gevoel gewoon niemand was die mij écht kon helpen.

Om mijn omgeving niet nog ongeruster te maken en om mezelf (dacht ik) te beschermen, hield ik veel verdriet en gedachten voor mezelf, trok ik me terug, zette ik een glimlach op voor anderen, antwoordde ik dat het goed met me ging en liet ik aan de buitenwereld het beste van mezelf zien.

Totdat ik nog een derde keer flink instortte. Ik kon niet meer.

Vanaf dat moment was ik vastberaden om iemand te vinden die mij écht begreep, écht zag. De onderste steen naar boven nu! Ik was er klaar mee, ik was moe en op… En tóen vond ik een coach die mijn ware ik – mijn ware kleuren – wél zag, ondanks dat ik deze zelf absoluut niet meer zag. Hij heeft mij geholpen om mijn ware ik ook zelf weer te zien en te voelen.

Nadat ik daar was geweest, viel er zo’n zware last van mijn schouders… ik ben niet raar, ik ben normaal! Ik ben helemaal goed zoals ik ben! Dat maakte me zo blij. Ik voelde me ineens een stuk lichter en ik huppelde na die coaching zowat weer naar huis. Ik zag het leven weer zitten.

Die ervaring heeft echt mijn leven veranderd. Ik doe nu wat ik vanuit mijn diepste binnenste echt wil en leuk vind. Ik geniet weer volop! En het mooie is; ik begrijp precies wat kinderen en jongeren voelen die in dezelfde nare situatie zitten als waar ik in heb gezeten. Ik kan hen helpen om hun unieke kleuren weer tevoorschijn te laten komen, want die zitten áltijd in je, echt waar…

Ik zie jouw ware kleuren en ik kan je helpen om ze je ook zelf weer te laten zien, te laten voelen en te laten ervaren. Je zult merken dat je dan – ja, ook jij – weer gaat stralen!

Dat is wat ik alle kinderen en jongeren zo ontzéttend gun.

“If this world makes you crazy and you’ve taken all you can bear.
You call me up, because you know I’ll be there.”

Lieve groet,

Marloes

T: 06-83822458
W: www.stralendekleuren.nl

Mijn naam is Marloes Bakvis. Ik ben kinder- / jongerencoach en eigenaar van Stralende Kleuren Kindercoaching in Boxtel. Ik begeleid kinderen, jongeren en (jong)volwassenen – die hun echte, vrolijke zelf niet meer zijn – om hun eigen geluk, zelfvertrouwen, levenslust en plezier weer terug te vinden. Ik help introverte hooggevoelige kinderen, maar ook temperamentvolle kinderen met een (ijzer)sterke eigen wil! Gedurende mijn begeleiding aan kinderen en jongeren bied ik ook ouders ondersteuning en inzichten tijdens dit proces, zodat we samen toewerken naar een positieve verandering in het welbevinden van het kind en daarmee voor de sfeer in het hele gezin.

Neem gerust telefonisch contact met me op – op telefoonnummer 06-83822458 – voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Spreek bij geen gehoor een voicemailbericht in met je naam, vraag en telefoonnummer en ik bel je binnen één werkdag terug.

1 Reactie

 1. Hoi lieve Marloes,

  Dit komt binnen. Eerlijk, openhartig en je geeft blijk van inlevingsvermogen in het dagelijkse reilen en zeilen van de ouder(s) en hun kind.

  Ook de song is prachtig en perfect passend bij jouw levensvisie en die van je praktijk!

  Heel veel succes en plezier met je mooie werk.

  Groetjes,

  Marianne Rommers.

Laat een reactie achter

Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *