Een onderzoek hier en een testje daar…

Sodemieter op, kinderen zijn geen laboratoriumratten!

Zo, die moest er echt even uit. Ik ben het meer, maar dan ook méér dan zat.
En ik ga me ook niet meer inhouden.

Ik vind het ongelooflijk dat er vandaag de dag nog met kinderen wordt omgegaan alsof het ‘dingen’ zijn. Met dieren ook trouwens, maar dat is een ander onderwerp.

Alhoewel, eigenlijk zou je het nog best met elkaar kunnen vergelijken; het komt eng dicht bij elkaar in de buurt. Waar dieren voor de consumptie massaal gefokt en de slachthuizen ingejaagd worden, worden kinderen tegenwoordig massaal onderzocht en gediagnosticeerd.

Voor je het weet ben je 1,5 jaar verder, heb je minstens twee diagnoses aan je broek hangen en is je kind nog geen steek verder geholpen. Het probleem dat een kind en het hele gezin had, is dan vaak zelfs alleen nog maar erger geworden.
Na eerst een wachtlijst van minimaal 6 weken worden kinderen en hun ouders in een dergelijke mallemolen van het kastje naar de muur gestuurd. Om maar niet te spreken van wat voor een energie, tijd en geld dit per persoon, per jaar kost. Beste overheid, gemeenten… daar kan ik 10 hele gezinnen van helpen!

“Nee, we moeten toch echt eerst ‘even’ onderzoeken, testen, analyseren en kijken wat er aan de hand is met dit kind.” Er is helemaal niets aan de hand met het kind! Er is iets mis met de mensen die denken dat er iets mis is met het kind. Ga weg met je onderzoekjes!

Een kind en de ouders hebben goede hulp nodig van een coachprofessional die op een mensgerichte manier samen met hen gaat kijken naar wat het kind nodig heeft. Ja… nodig heeft. Van binnenuit. Dáár zit de informatie. En die ga je niet krijgen met geforceerde vragenlijsten, onderzoeken en methodes van buitenaf.

Ben jij ook helemaal klaar met deze frustrerende en energie slurpende zoektocht waarin je voor je gevoel niet écht begrepen en geholpen wordt? Weet je je inmiddels geen raad meer hoe je nu zelf verder moet, maar ben je er wel klaar voor om het heft in eigen handen te nemen en de stap te maken naar menselijke en daadwerkelijke hulp?

Bel me dan gerust. En we gaan aan de slag. Meteen.

Lieve groet,

Marloes Bakvis
Coachprofessional en ervaringsdeskundige

Stralende Kleuren Kindercoaching

T: 06-83822458
W: www.stralendekleuren.nl

Laat een reactie achter

Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *